Prolog Kerékpárüzlet Webáruház - Kerékpárok a jegjobb áron, olcsón!
Üzletszabályzat

Adatvédelem

Megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kérjük vásárlóinktól, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára nem adjuk ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek.
Adatvédelmi nyilvántartási azonosítónk: feltöltés alatt


1.A Honlapon folytatott tevékenység:

A Prolog Kerékpárüzlet (a továbbiakban: Szolgáltató) www.prologkerekpar.hu domain néven elérhető honlapjának (a továbbiakban: Honlap) célja a Szolgáltató kiskereskedelmi tevékenysége keretében épületgépészeti(klíma, kazán,stb...),valamint szaniter(csaptelep,kád, mosdó,stb..) termékek termékskálájához kapcsolódó információk biztosítása, a fogyasztó igényeinek leginkább megfelelő berendezés kiválasztásában való segítségnyújtás és a termékek kiskereskedelmi árusítása, igény szerinti kiszállítása.


2.A Szolgáltató adatai:

Név: Prolog Kerékpárüzlet (Veres Csaba ev.)

Üzlet:
6723 Szeged, Csongrádi sgt. 31. Szeged

Adószám: 57909187-2-26


Számlavezető pénzintézet: CIB Bank

Pénzforgalmi jelzőszám: 0-0-0

Telefonszám:

+36-62/499-857 vásárlással, termékkel, szereléssel kapcsolatban


E-mail: info@prologkerekpar.hu


Webáruház E-mail: webaruhaz@prologkerekpar.hu


3.A vásárlás menete webshopon keresztül történő vásárlás esetén:

3.1.A kívánt termék kiválasztása


3.1.1. Ön a Honlapon szereplő termékek közül kiválaszthatja az Önnek megfelelőt. A kiválasztott fajtájú terméket a „kosárba” helyezve létrehozhatja az Ön által megrendelni kívánt termékek listáját.

3.1.2. A kosár tartalmát a képernyő jobb oldalán lévő autóra kattintva ellenőrizheti. Itt tudja beállítani a kiválasztott termék darabszámát. A „Törlés a listából „ opcióval az aktuális terméket, vagy a „Kosár kiürítése” opcióval a kosár teljes tartalmát törölheti. Ha további terméket szeretne kiválasztani, válassza ki ismét a megfelelő kategóriát, a kosár eddigi tartalma megmarad.


3.1.3. A megrendelés feladásához a ”Tovább a megrendeléshez” link segítségével jut el. Itt a megrendeléshez és a szállításhoz szükséges adatokat kell megadnia.

Ön négy fizetési mód közül választhat. A fizetés történhet: készpénzzel (kizárólag személyes átvétel üzletünkben), előre utalással, utánvéttel készpénzben az árú kiszállításakor, illetve áruhitel bevonásával (ügyintézés személyesen üzletünkben).Az átvétel módja személyes átvétel üzletünkben, vagy kiszállítással történhet. (A szállítás és utánvét díjairól a „Szállítási feltételek” címszó alatt talál tájékoztatást)


3.2. Az elküldött rendelést rendszerünk visszaigazolja, hogy beérkezett.


3.2.1.Az Ön által elküldött rendelés megérkezését a Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az ajánlat megérkezését követő 48 órán belül visszaigazolja az Ön által a megrendelés során megadott e-mail címre.

3.2.2. Amennyiben a visszaigazolás az ajánlat megérkezésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg Önhöz, a rendelés tartalma a továbbiakban nem köti Önt.

3.2.3. Az Ön rendeléséről a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb a rendelés megérkezésétől számított 48 órán belül e-mailben visszaigazolja a megrendelt termék árát, szállítási idejét.


3.2.4. Bizonyos termékek esetében a Honlapon feltüntetett árak változhatnak. Amennyiben a visszaigazolt ár,szállítási idő a Megrendelőnek nem felel meg, abban az esetben a Megrendelő elállhat a megrendeléstől.


3.2.5. A szerződés akkor jön létre, ha a visszaigazolt e-mailben a Megrendelő a megrendelést véglegesíti. Amennyiben a Szolgáltató által küldött visszaigazolás véglegesítése 48 órán belül nem érkezik meg, úgy a Szolgáltató a Megrendelést semmisnek veszi.


4.Fizetés, termék átvétele:


4.1. Készpénzzel: Önnek lehetősége van a kiválasztott terméket készpénzben fizetni, ebben az esetben csak személyesen veheti át a terméket üzletünkben.Ennél a fizetési módnál szállítási díj nélkül vehető át a termék.


4.2. Előre utalással: Önnek lehetősége van a banki átutalásos fizetésre. Ebben az esetben kérjük a megrendelés szerinti végösszeget a Szolgáltató 10700062-66323745-51100005 számú bankszámlájára átutalni. Előre utalás esetén két átvételi lehetősége van,személyes átvétel üzletünkben, vagy szállítás futárral.(A z átvételre és a kiszállításra csak az átutalás jóváírását követően van lehetőség).


4.3. Utánvéttel: Csomagküldő szolgálat,vagy cégünk saját gépkocsival történő kiszállítás esetén, a kiszállítás helyszínén a termék vételárát, a szállítási díjat, valamint az utánvétkezelés összegét készpénzben van lehetősége rendezni. A kifizetésre ebben az esetben csak készpénzzel, magyar forintban van lehetőség. Az átvételre a fizetést követően kerülhet sor.(bruttó 200.000Ft-ot meghaladó rendelésnél, csak előre utalással áll módunkban rendelést elfogadni.


4.4. Áruhitel bevonásával: Cégünk lehetőséget biztosít az OTB Bank együttműködésével a kiválasztott termék(ek) áruhitellel történő vásárlására. A hiteligénylés és átvéte minden esetben üzletünkben történik. (részletek weboldalunkon „Áruhitel” címszó alatt)

A hitelbírálat jogát minden esetben az OTP Bank fenntartja!


5.Kiszállítás:

5.1.A szállítást a Szolgáltató szerződött szállító céggel,illetve saját gépjárművel végzi.


5.2. A szállítás díjairól a Honlapon „Szállítási feltételek” címszó alatt talál bővebb tájékoztatást.


6.A szerződés iktatása:

A Honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbelinek, azt a Szolgáltató nem iktatja.


7.Elállási jog:

7.1.Megrendelése során Ön élhet a 45/2014.(II.26.) Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával az abban meghatározott termékkörökre vonatkozó korlátozásokkal együtt Ön jogosult a termék kézhezvételét követő 14 munkanapon belül az adásvételtől indokolás nélkül elállni. Elállási nyilatkozatát a Szolgáltatói adatok között feltüntetett, postai vagy e-mail címen közölheti a Szolgáltatóval. Ebben az esetben a Szolgáltató köteles a termék vételárát az elállás közlésétől számított 30 napon belül az Ön részére visszatéríteni.

7.2.Elállás esetén a termék visszaszolgáltatásának költségei Önt terhelik. Nem áll módunkban utánvéttel vagy portóval visszaküldött terméket befogadni. . Ezen kívül a Szolgáltató jogosult a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését követelni Öntől. Ezeken kívül Önt az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

7.3.Abban az esetben, ha a Szolgáltató a szerződés szerinti termék helyett a Szavatosság és jótállás pontban leírtak szerinti helyettesítő termékkel teljesít, elállás esetén a termék visszaszolgáltatásának költségeit is a Szolgáltató viseli.


7.4.Csak a következő feltételekkel tudunk visszaszállított árut elfogadni:

a)sértetlen gyári csomagolás megléte(Az adott árucikk díjmentes cseréje csak abban az esetben lehetséges, ha a gyári csomagolásban található kiegészítők, tartozékok, dokumentációk, és azok csomagolása ép és bontatlan állapotban van. Ellenkező esetben a vételár 25-50%-kal csökkentett értéke kerül visszafizetésre, amely a gyártó általi újracsomagolás és a kiegészítők cseréjének a költsége.


b) sértetlen a termék


c) gépek esetén ha még nem került sor beépítésre,vagy beüzemelésre


d
)alkatrészek esetén be nem épített alkatrészekre

7.5. Ön ezennel tudomásul veszi, hogy nem gyakorolhatja elállási jogát az alábbi esetekben:

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a 14 munkanapos elállási határidő lejárta előtt a Szolgáltató a teljesítést az Ön beleegyezésével megkezdte;

b) olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

c) olyan áru értékesítése esetében, amely az Ön személyéhez kötött, illetve amelyet az Ön utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy nem raktári termék esetében az Ön kérésére rendeltek meg;


d) hírlap, folyóirat és időszaki lap terjesztésére vonatkozó szerződés esetében;

e) szerencsejáték-szerződés esetében.

Garancia:
8.1.
A berendezések,termékek garancia ideje az adatlapon megtalálható.
Gyártónként eltérőek az adatok, de jellemzően 1 és akár 10(!) év garancia is lehet, típustól függően.
Az eladó az általa eladott árukra a törvényben előírt legalább 1 év garanciát vállal. Ennél hosszabb garanciális idő az árucikkeknél külön feltüntesre kerülnek.

    8.2. Amennyiben a megrendelt árucikk hibás, vagy 3 napon belül meghibásodik, azt a Szolgáltató kicseréli. A hibás termék visszajuttatása az ügyfélszolgálat címére a Vásárló feladata és költsége. Amennyiben a cserére már nincs lehetőség, akkor a termék vételára kerül visszafizetésre.
    Olyan árucikknél, ahol a csere előtt - a hibás működés vagy a minőségi kifogás egyértelmű megállapítására - előzetes bevizsgálás szükséges, a Szolgáltató - átvételi elismervény ellenében - vizsgálatra átveszi és továbbküldi a terméket a forgalmazó vagy szakszerviz felé.
    A vitatott árucikk visszajuttatása a Szolgáltató ügyfélszolgálatára a Vásárló feladata és költsége.

    8.3. Bizonyos termékek esetében a Forgalmazó által kijelölt szerviz kezeli a garanciás problémákat.

8.4. A Szolgáltató és a Forgalmazó nem vállal felelősséget a nem megfelelő beépítésből adódó hibákért.A Megrendelőnek gondoskodnia kell arról,hogy a megrendelt termék szakszerűen kerüljön beépítésre,ha beüzemelést igényel, arról jegyzőkönyvet készített.



9.Kifogások:

Ön a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi címen postai úton érvényesítheti:

Prolog Kerékpárüzlet. 6723 Szeged, Csongrádi sgt. 31.

10.Jogérvényesítési lehetőségek:

Amennyiben a Szolgáltató és Ön között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ön számára:

10.1. Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ön fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni az Ön lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

10.2. Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából Ön eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.

10.3. Bírósági eljárás. Amennyiben Ön a fogyasztói jogvitából származó követelését bíróság előtt kívánja érvényesíteni, erre polgári eljárás keretében van lehetősége a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezéseinek megfelelően.


11.Az Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása:

11.1.A Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a felhasználók előzetes tájékoztatása nélkül, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Önnel szemben, az ezt követő megrendelésekre vonatkozóan.

11.2. Az Általános Szerződési Feltételek jelenlegi szövegének hatályba lépési dátuma: 2013 október 1.


12.Felelősség

12.1.
A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.
A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a vásárló felelős az áruházhoz való kapcsolódásáért és a weboldalon történő vásárlásért. Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis maior esetén.
Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák a portál akadálytalan működését és a weboldalon történő vásárlást, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Interneten küldött és fogadott adat elveszik.


12.2 A termékekhez csatolt fotók, információk gyártók által megadott adatok. A fotók tájékoztató jellegűek. Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk.

Kosár
0
A kosár üres kosár megtekintése
icon Visszahívjuk icon Árukészlet icon Hírlevélre
icon